8.-10.10.2020 Jyväskylän Paviljonki

Yhteistyökumppani Maitoyrittäjät ry

Maitoyrittäjät ry:n tehtävänä on toimia maitoyrittäjien tukena ja apuna ajankohtaisissa haasteissa. Tänä syksynä työn alla ovat yrittäjien työnantajataitojen kehittäminen ja aivan uudenlainen uusille yrittäjille suunnattu tutor-pohjainen yrittäjävalmennusmalli, kertoo Maitoyrittäjät ry:n toiminnanjohtaja Henna Mero.

Maitoyrittäjät ry kokoaa yrittäjäverkostoa tapahtumien ja koulutusten ympärille. Jäsenistö kohtaa toisensa tänä vuonna Jyväskylässä vuosiseminaarissa, joka tarjoaa inspiraatiota ja oivalluksia arjen keskelle. Yksi seminaarin puhujista on ajatuksia herättelevä futuristi, keksijä Perttu Pölönen.

Toimialan murros ja maailman mullistukset vaativat maitoyrittäjiltä sopeutumisen notkeutta ja itsensä kehittämistä monella tapaa. Tilakoon kasvaessa ja palkatun työvoiman lisääntyessä yrittäjältä vaaditaan yhä enemmän myös työnantaja- ja esimiestaitoja. Hyvien työntekijöiden löytämisessäkin on omat haasteensa.

Henna Mero
Henna Mero, toiminnanjohtaja, Maitoyrittäjät ry

– Pelkän työntekijälle esitetyn vaatimuslistan sijaan rekrytoinnissa kannattaisi korostaa työpaikan houkuttelevuutta. Tarjotaan ihan uusia mahdollisuuksia sisältävä työympäristö, jollaista ei löydy muualta ja jonne halutaan tulla. Näin saadaan imu parhaisiin työntekijöihin, Perttu Pölönen vinkkaa.

– Myös työnimike on iso osa ihmisen identiteettiä, joten niihin kannattaisi erityisesti kiinnittää huomiota, Pölönen jatkaa.

Yksi tärkeimmistä Maitoyrittäjät ry:n toiminnoista on yrittäjien tehokas verkostoituminen. Rakenteilla on uusille aloittaville yrittäjille suunnattu valmennus, jossa tarjotaan kokeneempien yrittäjien vertaistukea siinä, mitä kaikkea yrittäjän laaja toimintakenttä sisältää ja miten johtaa tilakokonaisuutta. Valmennus sisältää myös tietoa, käytäntöjä ja vinkkejä esimerkiksi rahoitusneuvotteluista ja ostojen hallinnasta aina itsensä johtamiseen ja yrittäjän hyvinvointiin.

Kuvituskuva, Maitoyrittäjät

– Tavoitteena on tarjota sellaista kokemukseen perustuvaa tukea ja oppia, mitä ei mistään koulusta saa, tarkentaa 40 vuoden yrittäjäuran tehnyt Maitoyrittäjät ry:n puheenjohtaja Juha Kantoniemi.

Itsensä johtamisen pohdinta saa Perttu Pölösenkin syttymään.

– Itsensä johtaminen on kaikki kaikessa. Jokainen voi itse päättää miten kuhunkin asiaan reagoi ja millä asioilla on valta horjuttaa omaa mielenrauhaa. Onko täysin ulkoisten asioiden vietävänä, jolloin ei ole hallintaa oikein mistään ja on vaikea olla muille avuksi, Pölönen linjaa.

Menestyvä maitoyrittäjä kehittää jatkuvasti sekä itseään että tilaansa, ja kannattavuutta hiotaan tuotannon kaikilla kulmilla. Kotieläintuotannon toimintamahdollisuudet ja hyväksyttävyys tulevaisuudessa kuitenkin mietityttävät.

– Haluan avata tulevaisuuden maailmankuvaa niin, että kuulija itse pystyy oivaltamaan mihin suuntaan toimintaa kannattaa lähteä kehittämään, ja mitä itsensä ja yrityksen kehittämisen esteet todellisuudessa ovat, Pölönen lupaa.

Juha Kantoniemi
Juha Kantoniemi, puheenjohtaja, Maitoyrittäjät ry

Maitoyrittäjät ry vuosiseminaari järjestetään Jyväskylässä 7.-8.10. ja nuorten yrittäjien tapaaminen Konekillerissä 8.10.

Maitoyrittäjät artikkelikuva
Categories: Uutiset