8.-10.10.2020 Jyväskylän Paviljonki

Maaseutumedia.fi -nettilehti täytti kesäkuussa 2020 kuusi vuotta.
Nettilehden perustaja Hannu Koivistolla on monipuolinen maatalouden ja maatalousjournalismin tausta 25 vuoden ajalta.

250 hehtaarin sikatilaa Koivisto pyöritti 1988 – 2014. Tilan kasvivalikoima oli laaja, viljoista juureksiin ja sianlihan suoramarkkinointiin. Maatalousjournalismia hän on tehnyt 90-luvun puolivälistä alkaen mm Koneviestin vakituisen avustajana.

Maaseutumedia on riippumaton julkaisu, joka tuo esille ajankohtaisia valtamedioista poikkeavia eläviä tarinoita, valokuvia ja videoita eri maaseudun aihepiireistä. Maataloustoimittajat ry on palkinnut kahdesti Maaseutumedian vuoden parhaasta artikkelista. Berliinissä CIVIS-dokumenttifestivaaleilla Maaseutumedian kuvaama dokumentti palkittiin vuonna 2018. Festivaaleille osallistui filmejä 22 eri Euroopan maasta.

MaMen toimintatavassa ammattitieto voidaan yhdistää human interest-artikkeleihin. Sähköisessä muodossa ilmestyvät artikkelit ovat lukijoiden tavoitettavissa liki missä tahansa mobiililaitteilla.

MaMen artikkeleihin on ladattu asiallinen, mutta terävä ote. MaMe on tuonut julki useita uutisia, joita suuret mediat ovat kaihtaneet. Yksi esimerkki oli uutinen pysyvästä nurmesta 2014. Etujärjestöstä tuli viesti välttämään aihetta, mutta MaMe ei kumartanut komentoa.

Artikkelit kirjoitetaan ja kuvataan auktoriteetteja kumartamatta turhaa lööpittelyä kaihtaen lukijoiden ehdoilla.

Hannu Koivisto,
päätoimittaja

Maaseutumedia

info@maaseutumedia.fi

www.maaseutumedia.fi

Päätoimittaja

Hannu Koivisto
0500 563 185